IDe zomer is inmiddels op zijn retour en de herfst kleurt de tuin, maar dat wil niet zeggen dat we niet meer kunnen barbecueën. Veel mensen bergen de BBQ op als het slechter weer wordt, maar dat is zonde als je in het bezit bent van een Kamado Bastard Pro.
Het hele jaar door grillen
Ik ben een uitgesproken liefhebber van een goed stukje vlees op de barbecue. Het maakt voor mij niet uit in welk seizoen ik de grill aan moet steken, dus investeerde ik enige tijd geleden in een Kamado Bastard Pro. Mijn vrouw is vegetariër, maar ik heb haar overtuigd van mijn kookkunsten op deze BBQ.
Je kunt namelijk prima groenten grillen en ook een lekkerbekje voelt zich als een vis in het water op de grill. Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, neem ik de kids soms mee de tuin in, zodat we daar heel cliché tamme kastanjes en marshmallows kunnen roosteren. Met de feestdagen gooi ik er een stuk wild op.
In tegenstelling tot de andere barbecues die ik in mijn bezit heb gehad, is het mogelijk om op dit exemplaar een lekker stuk wildgebraad langzaam te laten garen. Ik marineer het vlees een dag van tevoren en laat het vervolgens de hele dag op een laag vuur liggen met de deksel van de BBQ dicht.

Bron: The Firestation
De Kamado Bastard Pro in mijn buitenkeuken
Ik ben een handige Harry, dus toen ik besloot om een Bastard te kopen, heb ik er meteen een buitenkeuken omheen gebouwd. Het hele gezin weet dat deze keuken inmiddels mijn ‘happy place’ is en dat ik er het liefste de hele dag achter sta. Deze barbecue leent zich prima om te worden geïntegreerd in een dergelijke keuken.
Ik vind het heerlijk om recepten op te zoeken, die ik toe kan passen op mijn hobby als amateur-griller. De temperatuurmeter in de Kamado is voor mij een essentieel onderdeel. Ik kan dan exact zien hoe warm het vlees is en kan daarop anticiperen met betrekking tot de bereidingstijd. Inmiddels sta ik bekend om mijn pulled-chicken op verjaardagen.
Ik ben dus erg blij met mijn Kamado Bastard Pro en maak er veelvuldig gebruik van. Dit deel ik uiteraard graag met jullie, want een gezellig dagje barbecueën hoeft niet te stoppen als de zomer voorbij is. Met een muts op grillen heeft ook zijn charme. Welk gerecht zou jij maken als je zou barbecueën in het najaar?